Duurzaam

Bent u iemand die zomaar, op elk tijdstip, gelijk welke chocolade naar binnen speelt en met een hoop plastic overblijft?

Klik dan hier.

Nee? U bent een genietende proever met respect voor het product én zijn afgelegde weg?

Lees dan met veel plezier verder.

Sjokla groeide in een klimaat van duurzaamheid. In de familie- en vriendenkring was al plaats voor moestuinieren, herbruikbare pottekes meenemen naar de winkel, natuurlijke materialen aankopen, afval voorkomen én zelfs oprapen.

Deze ideeëngrond werd steeds vruchtbaarder in ons eigen gezin: hernieuwbare energie, wasbare luiers, zelf bruiswater maken, de auto vervangen door een bakfiets, bewuste keuzes maken bij het kopen van kinderspullen, tot zelfs de keuze van de school voor onze kinderen.

Zoals cacaobonen groeien aan een boom, zo groeide ook onze droom.

Een droom om onze hobby in chocolade te combineren met onze duurzame visie.

 

Wat zijn de ingrediënten tot onze duurzame Sjokla?

Duurzame chocolade van Callebaut

van 100% duurzame cacao door directe samenwerking met cacaoboeren en ondersteuning van ganse gemeenschappen (Cocoa Horizons).

Ecologische verpakking

van 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen (suikerriet, bioplastics, papier). Hoe sorteren?

Koop je onze Sjokla niet rechtstreeks bij ons (bv. via Mariënstede), dan is deze mogelijks (nog) niet duurzaam verpakt.

Respect voor de stiel en de natuur

We kunnen alleen maar hopen dat jullie bij elke hap van onze Sjokla ons respect voor de stiel en de natuur proeven; en chocolade als waar voedsel voor de goden aanschouwen (net als de Azteken).

Never start a business
just “to make money”
start a business
to make
a difference
– Marie Forleo –