Duurzaam

Bent u iemand die zomaar, op elk tijdstip, gelijk welke chocolade naar binnen speelt?

Klik dan hier.

Nee? U bent een genietende proever met respect voor het product én zijn afgelegde weg?

Lees dan met veel plezier verder.

Sjokla groeide in een klimaat van duurzaamheid. In de familie- en vriendenkring was al plaats voor moestuinieren, herbruikbare pottekes meenemen naar de winkel, natuurlijke materialen aankopen, afval voorkomen én zelfs oprapen.

Deze ideeëngrond werd steeds vruchtbaarder in ons eigen gezin: hernieuwbare energie, wasbare luiers, zelf bruiswater maken, de auto vervangen door een bakfiets, bewuste keuzes maken bij het kopen van kinderspullen, tot zelfs de keuze van de school voor onze kinderen.

Zoals cacaobonen groeien aan een boom, zo groeide ook onze droom.
Een droom om onze hobby in chocolade te combineren met onze duurzame visie.
Wat zijn de ingrediënten tot onze duurzame Sjokla?

Eerlijke chocolade van Callebaut

Directe samenwerking met cacaoboeren en ondersteuning van ganse gemeenschappen, 100% duurzame landbouw.

Herbruikbare werkmaterialen

Zo veel mogelijk gebruikmaken van herbruikbare werkmaterialen zoals wasbare handschoenen en spuitzakken.

Ecologische verpakking

Ecologische verpakking van 100% natuurlijke materialen (gemaakt van suikkerriet, bioplastics, papier). Gooi dus maar alles bij het papier. Zo hebben we met onze verpakking een minimale impact op de natuur.

Respect voor de stiel en de natuur

Respect voor de stiel en de natuur (zoals de Azteken chocolade als godendrank benoemden). We kunnen alleen maar hopen dat jullie bij elke hap van onze Sjokla ons respect voor de stiel en de natuur proeven.
Never start a business
just “to make money”
start a business
to make
a difference
– Marie Forleo –