Hey

Het was mijn vaste leuze aan mijn standje op ‘Ontdek Lokaal’ in Passendale. Velen keken me al lachend aan toen ik de vertelde wat er van hen werd verwacht. “Daar ben ik niet goed in zunne!” en “Oei ik mag er niet aankomen?”. Toch hebben maar liefst 83 mensen deelgenomen aan onze wedstrijdvraag en dat is veel meer dan we ooit hadden kunnen hopen.

Dus eerst en vooral merci om langs te komen op de beurs. Het is voor startende ondernemers, vaak in bijberoep dan nog, niet evident om bekend te raken; want wij hebben met Sjokla geen lijflijke winkel. Dat is vaak nog een stapje te ver in de toekomst, maar bepaalt wel mee je bekendheid in de gemeente. Op zo’n prachtige beurs mogen staan is dan ook een unieke kans waar we dankbaar op terugkijken. Maar geen succesvolle beurs zonder bezoekers. We moeten het zeggen gelijk het is, jullie kennen er wat van. Alleen al het feit dat jullie het de moeite vonden om ’s een kijkje te komen nemen, geeft al aan dat jullie curieus zijn naar wat er gaande is in jullie gemeente en da ’s fijn om te zien. Het was een mooie afwisseling tussen boeiende gesprekken, tot in de puntjes berekende inschattingen, smakelijke gezichten en succes wensende mensen 😀 😋 🙃 🤯 🤗 🤑.

Maar goed, dit gezegd zijnde, zal ik jullie niet langer in spanning houden. Zoals ik al heb verteld, deden maar liefst 83 mensen mee. De schattingen lagen tussen de 740 en 7643 gram. Na dag één was het al spannend want toen zat er iemand maar liefst op 40 gram van het effectieve gewicht. Maar op zondag werd dit nog overtroffen! De winnende schatter zat er slechts 20 gram naast. Zij schatte het gewicht op 1825 gram. Het correcte antwoord was 1805 gram. Tromgeroffel 🥁… Een heel erg dikke proficiat aan Daphné Geeraerd!

Jazeker een vreugdedansje is meer dan toegestaan 😅. Daphné wint de trofee voor “Beste schatter van Zonnebeke”, volledig in chocolade. Daarnaast wint ze ook nog een doosje heerlijke pralines voor Moederdag 🤤. Benieuwd wat dat juist is? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op onze website. De trofee is te bestellen voor moeder- en vaderdag, alsook voor het einde van het schooljaar.

Dan rest er mij enkel jullie allemaal hartelijk te bedanken voor jullie bezoekje, jullie deelname en jullie fijne woorden! Merci!

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes