Hey

Ik weet niet of het aan het wegvallen van de mondmaskerplicht lag of aan mezelf, maar vorige week was de week van de twijfels. Je hebt vast ook zo’n gesprek gevoerd over “dat het toch wel raar doet om elkaar weer zonder te zien” of “dak content ben dat het eindelijk af mag”. Zonder het tijdens die mondmaskerplicht te weten, voelde ik me veilig achter dat masker. En dan heb ik het niet over een eventuele besmetting. Neen, het masker was een soort afscherming, je zag namelijk maar een deel van mijn gezicht. Je mag nog zeggen dat ogen spreken, maar zo zonder al de rest is het toch een heel ander beeld. Achter dat masker werd er algemeen minder smalltalk gedaan (of is dat mijn gevoel?) en liep ik minder de kans te veel of te weinig te lachen met een mopje die iemand maakte. Snap je wat ik bedoel? Kijk naar Bernie Sanders, die was ook op zijn gemak met zijn mondmasker aan.

Nu, ik voel me dus behoorlijk naakt zo zonder die lap stof. En naakt is twijfel. Grappig wel, want ik besefte dit helemaal niet tot Bart tegen me vertelde dat hij zich zo voelde.

Als op één vlak de twijfel toeslaat, dan gaan die hersenen van mij in overflow en is het meteen op verschillende vlakken prijs. Je zou energie moeten kunnen opwekken van de overuren die mijn gedachten maken, onze energiefactuur zou niet zo uit de pan swingen. Ik begon aan alles te twijfelen, ook aan Sjokla. Die week had ik net het ontwerp voor de geschenkverpakking gemaakt en op 50 verpakkingen getekend. Het had me veel werk gekost, iets om te onthouden voor volgend jaar, en ik was er niet zo blij mee. Welja, ik was er wel blij mee, maar ik twijfelde of het wel mooi was en niet kinderachtig. Het is wel een kinderfeest, dacht ik toen. Maar wat met die professionals die het kopen voor hun werknemers?

Mijn buikgevoel deed me nadenken over het feit dat ik in onze onderneming toch ook trouw moet kunnen blijven aan mezelf en alle keuzes gemaakt werden met een reden. En zo zit ik nu éénmaal in elkaar. Buikgevoel boven ratio. En Bart het omgekeerde. Zo blijven we mooi in balans.

Voor onze trouwe lezers is het geen nieuwtje dat we in februari voor de eerste keer met de camper op weekend zouden gaan, maar dit niet kon doorgaan door corona. Vorig weekend vertrokken we dan toch. Het was een drukke week geweest met heel veel werk en voorbereidingen voor Sjokla. En ’t was de eerste week na de krokusvakantie en da ’s altijd weer een beetje schakelen met de kindjes. Terug die balans vinden. Op vrijdag logeerden we bij Esther in de tuin, via Campspace. Bij Campspace vind je mensen die een plekje verhuren in hun tuin. Soms met en soms zonder elektriciteit/sanitair. Maar het zijn wel van die plekjes waar je anders nooit komt. Esther had een doosje Sjokla besteld en we geraakten erover aan de praat. Voor iemand die anderhalf uur van ons woont, is de kans vrij klein dat ze in de nabije toekomst nog eens chocolade bij ons koopt. En toch schreef ze zich in op onze nieuwsbrief. Daardoor had ze het gevoel ons al te kennen, terwijl we elkaar nooit eerder zagen of spraken. De twijfel ebde weg. Wij verkopen niet gewoon Sjokla. Wij zijn Sjokla. En daarvoor geef ik me graag af en toe wat bloot. Die smoel van me is best oké. Zolang ik maar trouw blijf aan mezelf.

@ Nieuwtjes op de werkvloer

Vorige keer maakte ik reclame voor Ontdek Lokaal, een heerlijk gezellige beurs die doorgaat op 2 en 3 april. Ik heb hier echter wat recht te zetten. Het gaat door in de Passchhoeve (dat was fout geschreven) en dit ligt nog in Passendale, maar is op de weg richting Oostnieuwkerke, niet richting Staden/Westrozebeke. Ik schreef dat zo vanwege mijn eigen mentale kaart. We hebben vrienden in Westrozebeke wonen en rijden altijd via de straat van de Passchhoeve naar hun thuis. Vandaar dat het voor mij een straat richting Westrozebeke is. Maar bij deze dus rechtgezet!

Op Ontdek Lokaal vind je lokale, kleine handelaars die je nu misschien nog helemaal niet kent. Of wel al van gehoord hebt, maar niet weet wie ze zijn en wat ze doen. We staan er met een twintigtal ondernemers en je zal letterlijk en figuurlijk kunnen proeven van ons aanbod. Ervaring staat centraal, maar onze chocolade zal er bijvoorbeeld ook te koop zijn. Stip dus maar aan in je agenda!


@ Tip van de dag

We zijn heel erg blij jullie te kunnen melden dat de bestellingen mooi binnenstromen en dit terwijl het nog een maand voor Pasen is. Het is vré leuk dat jullie zo veel vertrouwen in ons hebben en het is erg handig omdat we dan onze planning beter kunnen maken en meer gericht kunnen produceren (en dus minder overschotten zullen hebben). Nu, die schieten nooit echt over hoor want we verkopen tot het laatste ei en anders wordt het wel door onze pateekes opgegeten. Maar dus onze meest oprechte dank 🙏🏼 .

Om onze eigen balans te bewaren en de kwaliteit te kunnen blijven garanderen, hebben we besloten om maar bestellingen toe te laten tot vrijdag 1 april. Daarna wordt de bestellijst definitief afgesloten. In de week van 11 april zullen we wel nog bekendmaken wat er nog over is van onze productie, maar dan is het wel nemen wat we hebben.

En hé, ik snap het. Je hebt misschien schrik dat je er niet af zal kunnen blijven. Kan gebeuren. Iemand zei tegen mijn schoonvader dat er iets fout was met onze Sjokla. Even een hartstilstand. “De chocolade was gewoon te lekker.” Hartstilstand ontdooide. Ze hadden alles al opgegeten 🙈 . Als je daar schrik voor hebt, kan je ook gewoon nu al bestellen en afhalen net voor Pasen, want dat kan wel! We zijn wel open voor afhaling van 1 tem 18 april, we laten gewoon geen bestellingen meer toe.

Dus knoop het in je oren: Wie nog paassjokla wil, bestelt best voor 1 april!

De zuivelvrije m_lkchocolade is enkel nog te bestellen tem zondag 20 maart!


@ Nieuw in de webshop

Niets nieuws, gewoon nog even een overzichtje:

1. Kleine eitjes

2. Holle eieren: in een papieren zak – mogelijk in één, twee of drie smaken gemengd of in NXT m_lkvrije chocolade

3. Geschenkverpakking: vanzelfsprekend een leuke verpakking met

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes