Hey

Soms moet je als onderneming eens impulsief mee op de kar springen. Dat kan je doen uit commerciële overwegingen of uit persoonlijke overtuigingen. Bij ons speelt vooral dat laatste mee. Het verhaal moet kloppen en het gevoel moet goed zitten.

Toen ik bij Bas mijn borstvoeding moest aanvullen met poedermelk, zijn de problemen begonnen. Bas huilde plots heel veel. De hele dag door. Of zo voelde het alleszins. Pas als hij dronk, was hij rustig. Vermoedelijk koemelkallergie, zei de kinderarts. We gingen aan de slag met andere melk en de ene na de andere optie werd overwogen, uitgeprobeerd en terug afgevoerd. De grootste verandering hebben we gevoeld toen we, op aanraden van een homeopate, zijn overgeschakeld naar sojamelk. We hebben zijn pijn nooit gevoeld, maar we kunnen ons voorstellen dat het leven met een allergie erg intens is. En we hebben vooral gemerkt dat er echt overal (koe)melk in zit. Het was een enorme zoektocht naar lekkere alternatieven. Gelukkig past de markt zich aan en wordt het zuivelvrije aanbod steeds groter. Ondertussen is Bas uit zijn allergie uitgegroeid. Maar onze levensstijl was zodanig aangepast dat er hier nauwelijks nog melkproducten binnenkomen.

Daarnaast zijn we sterk bezig met duurzaamheid in Sjokla. Onze aangepaste verpakkingen of zelfs verpakkingsvrije verkoop, ons proces van chocolade maken zo duurzaam mogelijk uitvoeren, … Zelf zijn we niet vegetarisch of veganistisch, maar op onze manier proberen we ook bij te dragen aan een duurzame wereld. En da ’s vooral belangrijk voor ons, dat iedereen op zijn manier een steentje kan bijdragen. Dat maakt het net zo gemakkelijk om duurzaam te leven. Er is vast wel iets wat bij jou past dat beter is voor het milieu. Dus onze producten aanpassen voor de vegans onder onze klanten doen we dus met heel veel plezier. Niet omdat we zelf ook vegan zijn, maar omwille van het duurzame karakter van deze levensstijl.

Daarom sprongen we op de kar van NXT Callebaut, 100% plantaardige en zuivelvrije m_lkchocolade*.

*m_lk omdat het smaakt naar melkchocolade maar dus geen melk bevat.

Wat is NXT?

“NXT zuivelvrij is lekkere chocolade voor de nieuwe generatie. Deze chocolade is gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten zonder waarneembare sporen van melk en zuivel, maar met al het genot en de romigheid van traditionele chocolade.”

Waarom NXT goed kan zijn voor jou 🤗 ?

Waarom NXT goed is voor de aarde 🌏 ?

Wat is dan die magische vervanger voor de melk?

Het duurzame ingrediënt is chufa of tijgernoot (maar het is geen noot want chufa is 100% allergenenvrij); dit is een knolletje dat groeit tussen de wortels van de plant Cyperus esculentus, die in het Middellandse-Zeegebied groeit. Na de oogst worden de knolletjes gedroogd en gemalen en gebruikt als een lekkere en romige melkvervanger – rijk aan vezels. Chufa wordt ook gebruikt om de heerlijke en voedzame drank Horchata de Chufa te maken: een melkachtige drank die heel populair is in Spanje.

Deze NXT chocolade is dus notenvrij, sojavrij, zuivelvrij en glutenvrij. Perfect voor iedereen die deze zaken uit noodzaak of uit levenswijze aan de kant laat liggen.

Het is bij elke overschakeling van chocolade belangrijk om alles in ons atelier goed te reinigen, maar in dit geval is het extra belangrijk. Daarom dat we dus de bestellingen vooraf zullen laten plaatsen, maar slechts voor een beperkte periode. Na het afsluiten van de bestelperiode zullen we in één keer alle NXT-chocolade maken. Zo is dat voor ons ook praktisch het meest haalbaar.

Concreet:

@ Nieuw in de webshop

NXT m_lkchocolade is te verkrijgen in:

Ken je iemand met allergieën in je familie? Of heb je vrienden die ook veganistisch eten? Stuur deze mail gerust door! Als dit een succes is, overwegen we om dit in ons vast aanbod op te nemen.

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes