Hey

Het is precies vorige zomer dat ik met mijn ouders naar ‘Tien Om Te Zien’ keek naar Mama’s Jasje. Het blijft een klassieker, al heb ik nooit begrepen waarom ze zichzelf “Mama’s Jasje” noem(d)en 🤷🏻‍♀️. . Bestaan die eigenijk nog?

De tijd gaat snel. Het is een cliché, maar het is ook een waarheid als een koe. Volgende maand wordt Nel vijf jaar. En ook dat lijkt nog de dag van gisteren. Ondertussen bestaat zelfs Sjokla al anderhalf jaar. De twijfel en de overtuiging wisselden elkaar maanden af om uiteindelijk toch de stap te wagen. Weten jullie het nog? Het was toen nog met excellekes 🙈 . Want ja, geld voor een website en webshop hadden we niet. We wilden met een beperkte investering van eigen middelen zien of het iets kon worden. Als er interesse in was of als het gewoon goed was voor met Sinterklaas en Pasen en voor de rest nougatbollen. Het was allesbehalve professioneel, maar kijk, het heeft ook gewerkt hé. Dankzij jullie. Sommigen zijn er echt al bij van bij het prille begin. Familie, vrienden, vrienden van familie, dankzij jullie vertrouwen in ons, staan we waar we vandaag staan. En ondertussen kwamen er ook onbekenden bij die ondertussen al vertrouwde gezichten zijn geworden. Vaste klanten gelijk dat ze zeggen hé.

En terug heerst er hier een verscheurdheid tussen twijfel en overtuiging. Kunnen we nog groeien? Willen en kunnen we nog investeren? Willen de mensen nog meer? Of is het goed zo? Breiden we uit en bouwen we een atelier met winkeltje? Of houden we het zo? Eeuwige twijfelaars zijn we en zo’n dingen moeten we nu eenmaal zelf beslissen.

Niemand die zo ééntje op zolder heeft staan? Anders kom ik heel graag eens op de koffie 😉 . Nee, serieus, ’t is niet gemakkelijk: die keuzes maken en springen in het onbekende. Dat iets zo onbekend doch tegelijkertijd vertrouwd kon aanvoelen, had ik nooit kunnen denken. Maar gisteren hebben we zowaar de knoop doorgehakt. Er komt na de zomer gewoon weer een nieuw jaar Sjokla aan, maar we gaan (nog) niet uitbreiden in ruimte. Dus nog geen winkel in 2022-2023. Maar wel weer heel veel chocolade met veel nieuwe recepten, leuke geschenkjes en hopelijk nog veel meer nieuwe gezichten!

Wat zijn verdomd dankbaar. Dankbaar voor het voorbije anderhalve jaar. Voor het vertrouwen, voor de groei, voor het enthousiasme, voor de complimenten, voor het delen op Facebook, voor de mond-aan-mondreclame, voor jullie.

Als de dag van toen, houden wij van jullie. En neen, dat zeggen we niet tegen iedereen 🙃 . Om jullie te bedanken willen we jullie een cadeautje geven. Een kleinigheidje voor onze trouwe fans die deze nieuwsbrief krijgen en ook lezen. Hieronder vinden jullie een unieke kortingscode. Daarmee krijgen jullie maar liefst 20% korting op de aankoop van repen, dragees en de laatste zeevruchten. De actie is geldig vanaf vandaag tot en met 31 januari. Uit alle kopers wordt er ook nog één iemand geloot die een Valentijnsgeschenk ontvangt. Je kan dus twee keer winnen!

Uit de grond van ons hart, merci. Jullie zorgen er voor dat we alleen maar meer en meer hiervan willen. En als je dan één iets moet onthouden van deze nieuwsbrief, laat het dan zijn dat er maar één moment is en dat is nu.

PS Wie deze week Factcheckers keek en wat meer info wil over onze chocolade met betrekking tot kinderarbeid kan deze nalezen op onze socials.

@ Nieuwtjes op de werkvloer

Vandaag stel ik jullie graag voor aan Biopack, onze leverancier voor verpakking. Biopack is gevestigd in Gistel en onderscheidt zich door hun blauw-groene visie, een evenwicht tussen ecologisch en economisch. Economisch verantwoord streven naar ecologische verpakkingen. Nog niet voor alles bestaat namelijk al een haalbaar en betaalbaar ecologisch alternatief. Kortom, zij verkopen dus zowel ecologische als niet-ecologische verpakkingen. Logischerwijze kiezen wij met Sjokla altijd uit hun ecologisch assortiment. Maar ze slaan wel nagels met koppen in hun visie. Er bestaat namelijk nog niet voor alles een ecologische variant, spijtig genoeg, waardoor weinigen het zonder willen/durven doen. Met Sjokla gaan we 100% voor plasticvrij (soms wel met bioplastic) verpakken, ook al maken we het onszelf daar soms moeilijk mee. Want onze producten zijn niet alleen lekker, ze zijn ook mooi en dat willen we graag etaleren. Zonder een halve rol plasticfolie off course.

Vandaar dat onze verpakking net dat tikkeltje anders is. En we bijgevolg niet alles kunnen aanbieden zoals bij een andere chocolaterie. Want zo’n giga Sinterklaas verpakken zonder plastic, maar toch mooi zichtbaar? Dat kunnen wij nu nog niet. Of we hebben de juiste leverancier nog niet gevonden. We doen het met de alternatieven en passen ons aanbod voor een stuk aan aan onze verpakking. Maar hé, dat vraagt creativiteit, en net dat vinden we uitdagend en fijn. En onze hoop ligt hoog voor de toekomst!

@ Tip van de dag

Zoals de marketing people zouden zeggen, niets beter dan wat deep work. Dus laat ons bij die verpakking blijven en daar nog wat dieper op in gaan. Hieronder een overzicht van hoe je onze verpakking correct kan sorteren.

O, heb je te veel aan papieren zakken die je krijgt in de winkels? Gooi ze dan zeker niet weg, maar hou ze bij voor ons. We zijn je heel dankbaar!


@ Nieuw in de webshop

“Je veux de l’amour” kweelt Raymond door de radio. ’t Is van dat, tijd voor Valentijn! Ik was nooit echt de grootste fan van deze geconstrueerde dag der geliefden. Maar ik moet eerlijk toegeven dat het misschien soms wel ’s nodig is dat ik wordt gewezen op het geluk dat ik heb, getrouwd te mogen zijn met mijn fantastische chocolatier, papa van mijn twee schatjes en echtgenoot. Het wordt soms snel vanzelfsprekend. En dan is zo’n melige dag zoals Valentijn wel ’s goed om me te doen beseffen hoe fel ik met mijn gat in de boter ben gevallen!

Maar dus ♥️

1. Pralines: onze zoenen zijn terug! Ze zijn verpakt in een doosje van 250g en bevatten volgende heerlijke combinaties:

2. Nieuw: harttabletten


Vergeet ook zeker niet dat we dit kunnen verpakken in onze fantastisch mooie kistjes van Mariënstede.

Of kies voor onze papieren zak in thema 😍 .

En even in alle eerlijkheid. Soms zie je bij onze zoenen kleine bolletjes op de middenstreep. De zoen is geen gemakkelijke vorm omdat je met verschillende dieptes zit en de laag chocolade in de middenstreep altijd veel dunner is. En vulling zit niet graag opgesloten. Dus het bolletje dat je dan ziet is gewoon een beetje vulling die de weide wereld wou zien. Helemaal niets mis mee. Just so you know!

Klik gewoon hier en dan ben je er meteen!

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes