Hey

Ik wil 2022 eerlijk starten. Geen geheimen. Da ’s geen goed voornemen, dat is een waarde die ik belangrijk vind. Telkens als iemand me enthousiast aanspreekt over de nieuwsbrief, maakt mijn hart een sprongetje. Jullie lezen hem. Zo cool. En jullie lezen hem goed. Want zo was er laatst iemand die vroeg hoe we het stelden zonder auto.

Inderdaad. Busted. We hebben ondertussen wel alweer een auto. En vooraleer jullie denken dat we ons experiment wel heel erg snel hebben opgegeven, wil ik even wat verduidelijken.

Vanaf 1 oktober zaten we zonder auto. Bart ging deeltijds werken en veranderde van functie dus een auto was geen deel meer van zijn extralegale voordelen. Begrijpelijk. Mijn schoonouders zouden een andere auto kopen, maar die zou er pas tegen april 2022 zijn. Dan zouden wij hun auto overkopen. Dat gaf ons zes maanden om te experimenteren zonder auto, met een speed pedelec, autodelen, noem maar op. Na zes maanden zouden we een duidelijk beeld hebben of het niet bezitten van een auto in onze situatie haalbaar was. Dat was ons uitgangspunt. Een schoon, al zeg ik het zelf.

Nu was die nieuwe auto van mijn schoonouders er plots al eind november. Daar zaten we dan. Hem niet overkopen was precies geen optie. Want als we binnen zes maanden zouden denken van hmmm, zonder auto, toch niet echt realistisch, hadden we een gigantische kans gemist. Dus in december stond er terug een auto in onze garage.

Ondertussen hebben we onze verzekering, verkeersbelasting en eerste maand tanken betaald 🤯. Pas op, ik val niet uit de lucht hé. Maar voor zo’n standaard item in een huishouden, is het toch verdomd duur. En kijkt, het breekt me zuur op als ik die rekeningen betaal.

Maar we hebben ons experiment niet helemaal in de vuilbak gegooid. We kozen om een limiet te laten zetten op het aantal kilometers die we maximaal in één jaar mogen rijden. Zo worden we toch gestimuleerd om de auto voor de korte afstanden aan de kant te laten staan en de fiets te nemen. En om onze verplaatsingen wat te groeperen. Laat dat iets zijn wat ik heb geleerd van die twee maanden zonder auto. Je denkt veel beter na over je verplaatsingen dan wanneer je altijd en overal een auto ter beschikking hebt. Das gelijk een zak chips in uw kast hebben, of een doosje chocolaatjes. Je weet dat die eigenlijk zijn voor als je bezoek hebt, of toch alleszins niet om in één keer op te eten. Maar dat lukt niet (altijd). En ik weet het, het is triestig om te zeggen dat je beter geen koopt, omdat de verleiding er dan niet is, maar eigenlijk is dat met een auto net hetzelfde. Als er geen is, kan je hem niet gebruiken. Als de auto er niet was en Nel vroeg om met de auto naar school te gaan, was het simpel. We hadden geen auto meer, punt. Nu moet ik af en toe mijn overtuigingskracht bovenhalen om haar mee te krijgen in het fietsverhaal. Dus kijk, ons goed voornemen voor 2022 is bij deze vastgelegd.

Zwaai ’s hé, als je ons op de fiets ziet passeren 😉.


@ Nieuwtjes op de werkvloer

Nu de Sint terug in Spanje is en de kerstboom terug op zolder, hebben we voor Valentijn even de tijd om wat nieuwe recepten uit te proberen. Hou jullie dus maar klaar voor nieuws dit jaar!

@ Tip van de dag

We hebben besloten om onze eindejaarspralines iets vroeger dan voorzien af te sluiten. Daarom kan je vanaf nu tem donderdagavond nog voor de aller-, aller-, allerlaatste keer dit seizoen zeevruchten, truffels en advocaatjes bestellen. Daarna dompelen we ons onder in het seizoen van de ♥️.


@ Nieuw in de webshop

Voor die allerlaatste keer zeevruchten, truffels en advocaatjes doen we op vraag nog een specialleke. Je zal deze periode ook vegan truffels kunnen bestellen. Ook liefhebbers van pure chocolade zullen deze zeker kunnen smaken!

Daarnaast zijn er nog heerlijke repen ter beschikking, lekker voor bij de pistolet op zondag! Bart zijn favoriet is met bananenvulling. Deze zal hij binnenkort eens uitproberen. Hou dus zeker onze socials in de gaten als je deze weet te smaken!

Breng me naar die heerlijke eindejaarspralines!

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes