Hey

Als ik ‘Anouck Ampersand’-gewijs een woord zou moeten kiezen dat voor mij het jaar 2021 dekt, dan zou ik kiezen voor uitdaging. Ja, ik weet het, het is totaal niet vergezocht. Soms moet je het ook niet ver zoeken. Oké, het leven in een pandemie is voor iedereen een uitdaging, maar wees gerust, niet enkel die pandemie was een uitdaging voor mij.

Toen we in september 2020 van start gingen met Sjokla hadden we een droom. En doorheen de jaren heb ik van verschillende, opmerkzame vrouwen geleerd om groots te dromen. Om je grootste droom nog groter te maken en dan daar naar toe te werken. En draait het op niets uit, dan kan je alleen maar besluiten dat je het lef hebt gehad om het te proberen. Toen we in juni 2021 ons eerste jaar met Sjokla afsloten waren we heel content. We hadden mooie uitdagingen in onze schoot geworpen gekregen en onze goesting was alleen maar nog meer gegroeid en getriggerd. Het volgen van een best wel dure content marketing cursus was een logische stap maar wel een ferme uitdaging. Pas op, ik heb al voor zwaardere opleidingen gestaan (zoals mijn opleiding tot stemtherapeut waarvoor ik een jaar naar Antwerpen sjeesde tussen het werken en verbouwen door), maar dit was de eerste online opleiding die ik zou volgen. Ik zou zelf de discipline moeten hebben om me aan mijn bureau te zetten en te werken, en de opdrachten deftig te doen want er was geen examen of eindproef. Maar ik heb het doorworsteld. En believe me – ’t was geen ‘walk in the park’ – want eventjes je ideale klant van top tot teen beschrijven doe je niet op één-twee-drie, maar het heeft ons al op heel veel vlakken goed vooruit geholpen.

En het heeft me voor meer uitdagingen gezet. Want conclusie van de hele cursus was dat een nieuwsbrief voor ons heel interessant zou zijn. Nooit had ik gedacht een nieuwsbrief te schrijven. Laat staan dat ik het zo leuk zou vinden! Maar door diezelfde Anouck Ampersand doet een mens al eens zotte dingen doen voor zijn onderneming. En het zotste van al is dan nog dat jullie hem lezen! Jaja, wij volgen de cijfertjes, maar liefst 83% heeft mijn laatste nieuwsbrief gelezen. Of ja geopend, maar ik hou het toch op gelezen 😉 . Ik kreeg al zo’n leuke complimentjes, echt ongelofelijk. Ik hou ze bij hoor, jullie complimenten. Ik maakte er een mapje voor aan in mijn mailbox. Als courage voor als het wat minder gaat. Of als ik voor een uitdaging sta waarvan ik denk dat ik ze niet zal volbrengen. Wie weet kunnen we er onze toekomstige winkel mee behangen? Wie zou nu niet willen werken en kopen in een winkel vol positiviteit?

Toen we besloten dat Bart vanaf oktober deeltijds zou gaan werken om meer tijd te hebben voor ons gezin en tijdens de schooluren ook voor Sjokla, was het een ferme uitdaging om daar een ritme in te vinden. Een goeie planning zorgt voor een goeie balans en minder stress, daar heb ik het in een voorgaande nieuwsbrief al over gehad. De tijdsinvestering was het waard. We zijn letterlijk meer dan verdubbeld in productie, inkomsten en klanten. En dat allemaal dankzij jullie. Wij kunnen jullie niet genoeg bedanken. Want heel vaak zeggen jullie dankjewel aan ons, voor het maken van onze Sjokla. Maar wees eerlijk, zonder jullie aankoop zou Sjokla al niet meer bestaan. Zonder jullie delen van onze berichten, zouden we in een pandemiejaar zoals 2021 nooit zoveel nieuwe mensen hebben bereikt. Dus neen, jullie bedankt. Voor het vertrouwen. Voor jullie enthousiasme. Voor jullie. 2021 keer merci.

Het is de laatste dag van 2021. Eergisteren sloot ik mijn werkjaar af op het Wit-Gele Kruis. En niet zomaar voor een weekje verlof. Nee nee, ik sloot het af voor 7,5 maand. Ik neem de komende maanden al mijn ouderschapsverlof op. ’t Is goed. Ik heb het nodig. De laatste twee maanden ben ik voor verschillende uitdagingen komen te staan. Toen mijn twee collega’s beiden uitvielen was het een uitdaging om de grote eindverantwoordelijkheid die ik plots voelde te kanaliseren en te verdelen. Het was een pittige uitdaging maar ik ben blij, ik heb zo weer veel over mezelf geleerd.

En ook al lijkt 7,5 maand verlof niet echt een uitdaging, toch wordt het er eentje. Want ik nam het verlof met bepaalde redenen. Zo wil ik heel graag terug de rust thuis terugbrengen. Of dat mogelijk is in een gezin met een 3- en bijna 5-jarige? 🤷🏻‍♀️ Ik weet het niet, maar ik wil het heel graag proberen. Geen stress meer als de juf uitvalt en de kindjes bij een andere juf moeten en dat even niet zien zitten. Geen stress als ze zelf ziek zijn en ik anders ook moest werken en we het maar moesten zien uit te vogelen. En geen stress als de pandemie terug zorgt voor verlengde vakanties.

Maar het moet niet allemaal rond mijn kinderen draaien. Het is ook bedoeld als pauze voor mezelf. Terug wat aan mezelf denken als ze dan toch eens naar school zijn. Eens doen wat ik wil, ook al is dat misschien eens door al onze spullen gaan en wat overbodige bucht weg doen. Of eens op mijn eentje gaan wandelen. En ik wil ook heel graag eens ‘ip de ruttel’ weggaan. Als het sneeuwt beslissen om een dag naar de Ardennen te gaan. Ook al is dat op een donderdag en is er normaal school. Nu moet nog niets. Nog geen schoolplicht. Dus nu het kan, gaan we het doen. Of althans, dat is de bedoeling.

Het wordt een uitdaging om onze onderneming te doen groeien en ondertussen zelf te groeien en onze vrije tijd uit te breiden. Het klinkt contradictorisch, maar ik denk dat het kan. Het wordt mijn uitdaging voor 2022. Ik hoop dat jullie ook mooie uitdagingen hebben voor 2022. En moest je nog op zoek zijn, dan mag je gerust reclame maken voor Sjokla, Sjokla kopen of zoveel mogelijk van onze producten testen. Als het je kan helpen hé 😇 😉 .

Moge 2022 een warm, mooi, lekker en uitdagend jaar worden!

@ Nieuwtjes op de werkvloer

Wij gaan even in winterslaap 😴 . Het is al twee weken kerstvakantie, maar het waren er twee waarbij we nog aan het werk waren voor ons hoofdberoep en ’s avonds nog voor Sjokla. De laatste week willen we echt even genieten van wat tijd samen met ons gezin. Bestellingen afhalen zal dus maar terug mogelijk zijn vanaf 10 januari.


@ Tip van de dag

Soms krijgen we van mensen de opmerking dat ze onze nieuwsbrief bijna gemist hadden omdat hij in de spam was terechtgekomen. How dare they! ’t Is iets vervelends en we hebben er weinig invloed op. Alles wat we konden doen om dat te voorkomen, hebben we gedaan. Maar de ene provider is al strenger dan de andere. En dat hebben we niet in de hand. Maar voeg bieke@sjoklaterie.be toe aan je contactpersonen en dan zou de kans op spam nog minder groot moeten zijn!


@ Nieuw in de webshop

Niets nieuws onder de zon. Ah ja, want de zon is ook even met vakantie 🙃.

Wij houden het voor de maand januari op het bestaande aanbod van caraques, advocaatjes, truffels, zeevruchten en dragees. Ideaal voor alle nieuwjaarsetentjes bij tantes en nonkels!

We hebben ook nog enkele biergeschenken. En die zijn wel echt bijna op. Er waren 48 stuks gemaakt en in Mariënstede waren ze al aan de laatste tien gekomen voor Kerstmis. Zelf hebben wij er ook nog maar drie. ’t Was dus een succes! Maar we zijn vooral erg benieuwd naar de reacties! Laat zeker eens weten of dit iets is wat in de smaak viel of niet.

Doen jullie eens zot en gaan jullie voor een nieuwjaarsontbijt in plaats van een lunch of diner? Vergeet dan zeker onze heerlijke repen niet! Zalig lekker bij een vers pistoleetje!

Klik hier en dan ben je meteen in onze webshop!

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes