Hey

We hadden pech. Niet omdat we geklooid hebben, maar gewoon part of the job. Bart maakte vandaag zeevruchten en ze zijn dus “mislukt”. Omdat hij het nog niet onder de knie heeft? Nee hoor! We zijn snel onzeker over onze kwaliteiten, maar dit was gewoon pech.

Ik leg het even uit. Cacao is een erg moeilijke grondstof om te verwerken. Het moet de perfecte temperatuur hebben en ‘op punt staan’ of ‘getempereerd’ zijn zoals de chocolatiers dat noemen. Tempereren is chocolade smelten tot op een bepaalde temperatuur, koudere chocolade toevoegen zodat de beta-kristallen zich kunnen vermenigvuldigen en terug tot op de juiste temperatuur krijgen. Als er ergens iets in dat proces verkeerd loopt, krijg je geen perfect product. Dan kraakt hij niet mooi als je er in bijt of nog erger, wordt hij helemaal niet hard. Dan blinkt hij niet mooi of nog erger, heeft hij verkleuringen/strepen. Er is niet veel nodig om dit te krijgen en het ambachtelijk op punt zetten van chocolade (manueel temperatuur meten, voortdurend testen, …) is dus echt een kunst. Je hebt nu al heel erg zotte machines die dit helemaal automatisch doen, maar daar zijn wij nog niet aan toe. Wij hebben nu wel al een machine die de chocolade op een bepaalde temperatuur kan houden, maar het ‘op punt’ zetten, doen we nog helemaal zelf.

Geen kattenpis dus.

En om de één of andere reden hebben we nu dus voorgehad dat de chocolade niet helemaal op punt stond. Bart zegt: “niet genoeg beta-kristallen, of teveel gamma-kristallen”. En da ’s balen natuurlijk want je werkt met voeding en ‘mislukte’ voeding wil niemand kopen. Cacao heeft ook wel een positieve eigenschap. Namelijk als het tempereren mislukt, kan je deze gewoon hersmelten en opnieuw gebruiken. Maar als er al een vulling in zit, zoals nu dus, lukt dat natuurlijk niet.

Dikke pech.

Wij staan voor (h)eerlijke producten. En ja, niet alles loopt altijd zoals je het wil. We falen ook wel eens. ‘ t Is met vallen en opstaan. Maar als we uit elke fout iets leren, zullen we alleen maar groeien.

Zoals jullie ons wel kennen is de vuilbak nooit een optie. Dan eet ik ze nog liever zelf op. Want ze zijn echt lekker hé mannekes, ze zien er gewoon niet uit zoals ze zouden moeten. Het is ook niet dat ze sneller slecht zullen worden ofzo. Ik zou ze met plezier allemaal zelf opeten, maar mijn weegschaal zou niet zo blij zijn daarmee.

Daarom doen we hierbij een warme oproep naar kopers! We verkopen namelijk onze kneusjes met korting. Waar een doosje zeevruchten normaal €9 kost, betaal je nu maar €6. En je redt deze heerlijke zeevruchten van mijn buik (lees: de vuilbak) 😉.

Interesse? Stuur ons een mailtje terug of bereik ons via een ander kanaal. We zullen je bevestigen als we er nog hebben (we hebben 9 doosjes van 250g beschikbaar).

Hieronder even een foto om te tonen dat het allemaal niet zo erg is. Maar toch te erg om nog aan de gewone prijs te verkopen. Zie je het verschil niet? Dan is deze deal echt joenen tand, gelik we in Ingelmunster zouden zeggen 😀.


links de ‘mislukte’ met verkleuringen of kleine stukjes ontbrekend / rechts de ‘normale’

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes