Hey

Voor alles een eerste keer. Zo ook een eerste keer gebrek aan inspiratie om een nieuwsbrief te schrijven. Alhoewel, een gebrek was het nu ook weer niet. Ik had ideeën genoeg. Mijn hoofd liep over. Alleen kon ik het spinnenweb aan gevoelens niet reconstrueren tot een mooie lijn woorden.

Enerzijds wou ik schrijven over hoe verdomd hard het nu is om te werken in de zorgsector. Zoals jullie al dan niet weten, werk ik bij het Wit-Gele Kruis in Ieper als administratief bediende. Ik wou daarover schrijven. Of het nu gaat over een verpleegkundige, zorgkundige, nursing, administratief medewerker, logistieke medewerker, onderhoudspersoneel of afdelingsverantwoordelijke, ’t is voor niemand vanzelfsprekend. Voor sommigen is het op en bij sommigen is er nog een beetje reserve. De ene valt uit, de andere is hersteld. ’t Is van blijven gaan voor de patiënten, maar soms niet meer weten hoe dat dan juist moet. ’t Is hard en ik heb tonnen respect. Elk ander woord zou tekortschieten.

Anderzijds wou ik schrijven over mijn eigen verscheurdheid. Over moe zijn en toch willen volhouden. “Oes ant gès oudn.” Ik denk dat ik deze uitdrukking de laatste maand procentueel meer heb gehoord dan eender iets anders. Soit, ik had het over mijn verscheurdheid om er voor mijn gezin te zijn, maar mezelf niet te vergeten. Om er voor mijn werk te zijn, maar mijn gezin niet te vergeten. Over dat ik wil volhouden voor het zorgpersoneel dat moe is, voor de leerkrachten die weer jongleren tussen online en offline lesgeven, voor de horeca die telkens maar moeten omgaan met nieuwe regels en beperkingen, voor al die +6-jarigen die nog maar half deftig hun neus kunnen snuiten en al met een mondmasker overweg moeten kunnen… er zijn maar weinig mensen die het nu niet op de één of andere manier zwaar te verduren hebben.

Maar ik wou ook gaan voor positiviteit. Vorige keer schreef ik eerlijk over hoe lastig ik het had om mijn dochter al huilend gedag te kussen voor de zoveelste dag op rij. Over de flexibiliteit die zo’n vanzelfsprekendheid is geworden. Dat voelde zwaar maar jullie reacties waren geruststellend. Het was vooral eerlijk. En eerlijkheidshalve wil ik nu graag schrijven over volhouden. Over dit samen doen. Samen volhouden, volhouden voor elkaar.

“We zullen doorgaan, tot we samen zijn.” Ramses Shaffy. Ik moest aan het liedje denken, maar de naam doet bij mij alvast geen belletje rinkelen. “Mor alli Bieke” schalt nu wellicht door enkele woonkamers. Mea culpa 🙈

Dus ik ben extra mild voor mezelf wanneer ik deze tekst schrijf. ’t Is oké. Ik heb mijn best gedaan. Ik beloof mezelf plichtig dat ik geen excuses zal schrijven omdat het vandaag eens minder is. En ook al had ik gezegd dat ik vanaf maandag wat minder chocolade zou eten, ga ik nu toch genieten van onze allereerste verse truffel. Laten we samen mild zijn. Voor onszelf en voor anderen ♥️. Laten we voor elkaar zorgen. Voorzichtig zijn. En eet een chocolaatje, als je daar goesting in hebt. Ge moogt van mij 😉

@ Nieuwtjes op de werkvloer

In het verleden heb ik al eens laten vallen dat wij samenwerken met Mariënstede uit Dadizele. Daar werken en wonen mensen met een beperking. Een aantal jaar geleden openden ze “Chateau Superette”. Een leuke buurtwinkel in het kasteel op het domein. Daar verkopen ze eigen producten (zoals kaas, chocolade, koekjes, kaartjes,…), streekproducten, producten van andere voorzieningen en producten van Oxfam. Bepaalde chocoladeproducten maken ze zelf, maar de meer arbeidsintensieve chocolade zoals pralines kopen ze extern. Deze worden in het atelier verpakt en in de superette te koop aangeboden.

Via via kwam Lieve, de immer liefste Lieve, op ons pad terecht. Lieve begeleidt het chocoladeatelier. Al meteen bij ons eerste telefoongesprek voelden we dat we op éénzelfde lijn zaten. Het respect voor de stiel en de natuur, de liefde voor de mens en dat iedereen kan zijn wie hij is. Een samenwerking was geboren. Ondertussen mogen wij op regelmatige basis pralines leveren. En op vraag van Lieve gingen we ook in zee voor een exclusief project waar we verder in deze nieuwsbrief nog veel meer over vertellen. Dat was een fijnere eerste keer 😉

Maar omgekeerd is Mariënstede ook een echte winner voor ons. Voor de kerstperiode kan je bij ons geschenkpakketten bestellen die we verpakken in houten kistjes die op maat werden gemaakt door de mensen van Mariënstede. De kist is gemaakt uit oude sinaasappelkistjes en het lint is gemaakt van overschotten van zonwering; wat anders in de vuilbak zou terechtkomen.

Ik wou dat ik jullie allemaal kon meenemen naar het atelier van Dieter. Ik kan niet in woorden omschrijven wat er in zijn atelier allemaal gebeurt, maar het is zo fantastisch om te zien. Bestaande materialen worden ontleed zodat ze door externen kunnen worden hergebruikt. Of ze krijgen afval en maken er nieuwe dingen mee, zoals onze kistjes. En dat allemaal op maat van de mensen die het atelier volgen. Machientjes worden inéén gestoken en mallen worden gemaakt met als doelstelling om de mensen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Prachtig en zo hartverwarmend. Dieter begeleidt dit atelier. Met zo veel liefde voor de mens en de natuur.

Je snapt dat voor ons de cirkel rond is. Alles komt samen in een prachtig geheel. Wij zijn erg dankbaar een klein deeltje te mogen uitmaken van deze mooie organisatie.

Ik wil meer weten over Mariënstede!

@ Tip van de dag

Enkele nieuwsbrieven geleden legde ik jullie uit hoe je chocolade best bewaart. Daar gaf ik aan dat je chocolade best koel bewaart, maar niet in de frigo. Voor onze truffels is dat anders. Deze bewaren het langst in de frigo. Waarom dit zo is? Truffels worden gemaakt op basis van room of boter. Wij kozen voor boter voor de langere bewaartijd. Net zoals je je boter in de frigo bewaart, doe je dit best ook met onze truffels. Onderaan en achteraan in de frigo is het beste plekje. En het doosje mooi dicht zodat het geen vieze geurtjes of vocht kan opnemen. Of gewoon zo snel mogelijk opeten, 🤤 maar wel van genieten hé 🙃. Als je de truffels liever zacht hebt, zodat ze smelten in je mond: leg ze dan een kwartiertje op kamertemperatuur.


@ Nieuw in de webshop

Algemeen aanbod:

Geschenkpakket:

Pairing, wasda? Pairing is koppelen, wij koppelden dus bier en chocolade. We kozen voor vier lokale, onbekendere biertjes: een quadripel, een tripel, een pale en een fruitbier.

Elk bier werd geproefd en gecombineerd met een specifieke chocoladesoort en vulling. Zo ontstonden vier dragees. Een vulling omwenteld met chocolade in een soort van betonmolen zal ik maar zeggen.

We gaan niet alles verklappen maar dit is echt een uniek cadeau voor elke bierliefhebber. Drinkt jouw man zogezegd alleen maar blond? Wel, Bart drinkt normaal ook alleen maar blond bier en hij koos al deze biertjes zelf uit. Ze zijn lekker, verrassend en echt de moeite waard. Elk biertje wordt voorzien van tekst en uitleg omtrent het soort bier, de smaak en welke dragee er bij hoort. Een ware ervaring voor de smaakpapillen!


Jullie hoorden allemaal al over De Warmste Week van 2021: “Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen”? Wel, koop deze mooie samenwerking en je steunt Mariënstede. Een plek waar ze echt keihard werken om er voor te kunnen zorgen dat de mensen kunnen zijn wie ze zijn en hun kwaliteiten zoeken en inzetten. Dit is geen actie voor DWW, maar je steunt er hen wel mee. Koop bij ons of of ga eens naar hun Château Superette. Je zal de warmte voelen vanaf de eerste stap die je binnenzet ♥️ .

Wil je de warmte voelen waarmee wij de laatste weken aan de slag zijn gegaan?

Klik gewoon hier en dan ben je er meteen!

Tot gauw! 🙋🏻‍♀

Groetjes