Mijn hart brak ik duizend stukken toen ik gisteren mijn dochter gedag moest zeggen terwijl zij voor de vierde dag op rij al huilend aangaf dat ze niet naar school wou. Haar juf zit in quarantaine en dat betekent alweer aanpassen aan andere juffen. Pas op, ik wijs niemand de vinger. Dit is niemand zijn schuld en elke partij doet wat hij kan met deze situatie die we alwéér voorgeschoteld krijgen. Maar dat moet zij ook. Vier jaar is ze en haar flexibiliteit werd het laatste anderhalve jaar al serieus op de proef gesteld.

Tijdens de knuffel besef ik dat deze dag er te veel aan is. Haar bereidwilligheid is op. Ze beseft nu al dat flexibiliteit niet iets is van één keer, maar van honderdduizend keren. “Ja maar mama, na het weekend, moet ik dan terug naar school?”. Daar heeft ze me te pakken. En ze heeft verdikke gelijk.

Sinds corona heb ik het steeds minder en minder met het woord ‘flexibiliteit’. Het is zo’n cliché dat velen gebruikt hebben op hun sollicitatiegesprek (schuldig 🙋🏻‍♀️ ) als een positieve eigenschap, maar ik besef meer en meer dat dat helemaal niet het geval is. Want in hoe veel van de gevallen waarin je je flexibel opstelt, is het positief voor jouw leven? Flexibel zijn betekent eigenlijk dat je bereid bent om je eigen planning in de war te gooien om iemand anders tevreden te stellen. Om je eigen behoeften aan de kant te schuiven voor iets of iemand anders. Als volwassene, als ouder, als mama zijn we het vaak al afgeleerd om onze eigen behoeftes te laten spreken. Daar drukt mijn dochter mij met de neus op de feiten. Zij is het nog niet afgeleerd en geeft het duidelijk aan. En wat doe ik er mee? Ik vertrek met pijn in het hart en laat een beetje later alle tranen stromen.

We bevinden ons in de vierde coronagolf. Het voelt elke dag meer en meer als een oorlog. En onze kinderen staan mee aan het front. Want zij voelen dit ook. Elke week, soms elke dag verandert er ergens wel een regel. Een algemene maatregel, een maatregel op het werk, maatregels op school, de planning op school, de planning op het werk, de plannen in je vrije tijd. Het houdt precies niet op. En als je zelf, na een week van je flexibel opstellen, moe bent, dan moet dat voor haar niet te vatten zijn.

Toch kan ik nu niets meer doen dan voor haar een veilige thuishaven vormen. Dus nestel ik me ’s avonds met haar op mijn schoot in de zetel. En eten we een chocolaatje. En ja, door mijn bezorgde hoofd speelt af en toe de paniek dat ze ook zo’n emo-eter wordt zoals haar mama. Maar als we dan even later met z’n vieren in de zetel liggen te brullen van het lachen, weet ik dat het allemaal goed komt. Met lachen, liefde en af en toe een lekker chocolaatje. En dat flexibel opstellen? Dat hoort er misschien gewoon bij. Want zoals de mama van Forest Gump zei:

@ Nieuwtjes op de werkvloer

De laatste dag van ons verlof vonden we een leuke verrassing voor onze deur. Pal in onze voortuin. Sinds kort kan iedereen ons vinden want we hebben een bord in de voortuin staan. En niet zomaar een bord. Het is een combinatie van een restje hout, een overschot van betonijzers en een arduinen steen. Allemaal ‘afval’ samengebracht tot dit mooi geheel. Ik toon je hier al een stukje, maar wie het volledige kunstwerk wil aanschouwen, zal even tot bij ons moeten komen 😀.

Het werd gemaakt door, jawel jawel, een Dewulf. Of ze allemaal zo creatief zijn? Ja, elk op hun eigen manier eigenlijk wel. Maar goed, dit werd gemaakt door Marijn. Marijn heeft naast zijn vast werk ook zijn eigen zaak ‘Atelier Wolf’, waar hij door middel van lasermarkeren, -graveren en -snijden natuurlijke materialen personaliseert. Ik ging met een vraag want van mijn eigen idee was ik niet helemaal overtuigd. En na wat hulp van zijn papa Philippe, ook ene met veel creativiteit, vielen alle puzzelstukjes inéén. Merci, we zijn er wreed content mee.

@ Tip van de dag

Het is niet echt een tip maar misschien eerder een verzoek. De maand december komt er aan, de maand van heel veel cadeautjes. En een maand waarop veel ondernemers hun plannen in het water vallen. Wij hadden maar liefst drie kerstmarkten gepland en ze werden alledrie geannuleerd. Dat was een logische en noodzakelijke keuze vanuit elke organisatie. Maar het werpt een schaduw op onze fijne vooruitzichten en verkoopmogelijkheden. We hebben nochtans heel wat leuke dingen in petto! Er is een fijne samenwerking die binnenkort wordt gelanceerd en we hebben ook leuke nieuwe verpakking met een wondermooi verhaal aan.

En wij zijn niet de enigen. Dus als je binnenkort op cadeautjesjacht gaat, zoek het dan niet te ver. In je dichte omgeving vind je vast en zeker tal van leuks. Onthou volgende zaken bij je kerstinkopen. Je koopt duurzaam, want het is lokaal. Je koopt een persoonlijk en origineel item dat met hart en ziel is gemaakt. Je draagt bij aan de gemeenschap en koopt een kwaliteitsvol en eerlijk product. En je steunt ermee een droom van iemand die er keihard voor werkt. En is dat nu niet het schoonste wat er is?


@ Nieuw in de webshop

Met de laatste Sinterklaasdrukte (waarbij we opnieuw uitverkocht waren, hoera! Dankjewel!) in het achterhoofd hebben we besloten om de pralines met praliné te schrappen en deze al te vervangen door onze heerlijke zeevruchten. De volgende uitbreiding van ons aanbod komt er als de Heilige Man het land heeft verlaten. Dan wordt de 🎄 gezet en kunnen we beginnen dromen van truffels, glühwein en de Feestdagen 🤩 …

Klik gewoon hier en dan ben je er meteen!

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes