Zolang mijn planning maar klopt, komt alles goed. Ik schrik zelf van mijn innerlijke rust in de aanloop naar de herfstvakantie. Moet ik niet meer zitten stressen? Het voelt niet normaal om kalm te zijn terwijl we tegen eind deze week een 700-tal holle figuren moeten verpakken en ik de valiezen voor het hele gezin moet maken.

En toch. De eindmeet lonkt. En de beloning is groot. Een week rust. Een week niets doen behalve bijslapen, lekker eten en genieten van mijn gezin, familie en de ☀️ . Maar nu nog even werknemer, poets- en strijkhulp, kok, mama en ondernemer zijn. Jullie herkennen het vast allemaal. Je bent dan wel thuis bij je kinderen, maar je bent niet echt thuis. Want er is altijd even iets te doen. “Kom je mama?” “Jaja, juist nog even de oven aan zodat we straks zeker op tijd aan tafel kunnen. En nog snel de was uithangen want anders ligt die uiteindelijk weer te stinken in de machine.” Een week waarbij er geen enkele reden zal zijn om te zeggen dat ik straks kom omdat ik nog snel even dit of dat wil doen. Dat is de droom van elke dag. Maar het is zo verdomd moeilijk. Bij momenten lukt dat, maar in drukke periodes zoals deze vervalt een mens al wel eens in oude patronen.

Het lukt wel. Zolang mijn planning maar klopt. Na al die jaren durf ik er op vertrouwen. Dat bedenk ik tijdens een nacht begin deze week wanneer ik verbazingwekkend toch niet kan slapen. Denk ik me dan toch te vergissen? Of is het de adrenaline om die laatste week te knallen die al door mijn lijf giert?

Ik weet het niet. Maar ik weet wel één ding. Die slapeloze nacht bezorgde me toch deze post. Das al iets.

Het werd nog een ferme week, ook los van Sjokla. Stressvol en ook wat emotioneel. Maar ’t is allemaal in orde gekomen, we zijn er geraakt, gezond en wel. Naast een gigantische hoeveelheid boxen met verpakte Sjokla staan onze valiezen klaar. We made it. En ik moet het toegeven, het zit hem inderdaad in een goeie planning en op tijd en stond een zonnige eindmeet. En een beetje chance met de omstandigheden. Nu maar hopen dat we door de stiptheidsacties onze vlucht niet missen 🙈

Ik wens jullie allen een fijne herfstvakantie toe of voor wie geen vakantie heeft tenminste al een fijn verlengd weekend. Wij gaan het er eens goed van pakken. Op onze gezondheid. En op die van ons mama en papa. Want zonder hen, geen zonnige Smetjes-vakantie ❤️

@ Nieuwtjes op de werkvloer

Wegens onze trip bedraagt de tijd tussen bestellen en afhalen momenteel 14 dagen. Wij produceren alles zo vers mogelijk en hebben dus slechts een beperkte voorraad beschikbaar. Alvast bedankt voor het begrip!

Vanaf 15/11 zullen de meeste producten terug beschikbaar zijn (ook het aanbod voor de Sint!).

@ Tip van de dag

Sommigen durven het en sommigen niet. Vragen om iets te maken dat afwijkend is van ons aanbod op de webshop. Daar kan ik maar één tip geven, ééntje die ik van mijn moeder heb geleerd en ik ook aan mijn kinderen wil doorgeven “Beleefd meug je olles vroagn, want vroagn stoat vrie ent reveseren eij derbie.” Vragen staat vrij maar het weigeren er bij.

Op onze webshop vind je vaste verpakkingen. En normaliter minimum een week wachttijd. Dat doen we om maximale service en kwaliteit te kunnen bieden. Onze producten zijn vers bereid dus vandaag besteld, morgen in huis werkt niet voor ons. Zeker niet als je meer dan twintig verschillende producten verkoopt. Maar we maken altijd met wat marge. Heb je dus eens een specifieke wens qua verpakking of heb je het in minder dan een week nodig? Bel ons, schrijf ons, laat ons toch iets weten. We zullen het wel eerlijk aangeven als het niet kan. Een nee heb je, een ja kan je krijgen, toch? 🙃

@ Nieuw in de webshop

Eigenlijk wordt dit een een heel kort segment deze keer. Geen nieuwe zaken in de webshop. Sorry not sorry. Want we zijn op vakantie en dan hebben we liever een leeg atelier om naar terug te keren. Een schone lei en bakken energie om terug een verse start te maken.

Wie ons toch niet kan missen, kan altijd even langsgaan in Beselare bij Carolien, Bart zijn mama, van Cuisine Carolien. Daar staan nog wat doosjes pralines, dragées, caraques, repen… te koop. 😊

Tot gauw! 🙋🏻‍♀️

Groetjes