Hey

De vier seizoenen. Ik hou van ze allemaal. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes waar ik telkens weer naar uitkijk. En naar mijn gevoel duurt elk seizoen ook net lang genoeg. Tegen het einde van september keek ik al uit naar de herfst. Het was dit jaar geen “zomer zomer” geweest, dus dan mocht voor mij de echte herfst maar komen. Of zoiets. Het vallen van het blad. De mooie kleuren in de natuur. Het gezellig binnen samen zijn na een winderige en natte wandeling (of fietstocht, dat komt de laatste tijd precies net iets meer voor nu we geen auto meer hebben 😉 ).

Dus wat mij betreft mag er daar niet aan gerammeld worden. Aan de seizoenen. Kerstbomen op het einde van de zomer of paaseieren in de winter, dat gaat me te ver. En ik snap het, het draait allemaal om verkoop. Hoe vroeger ze starten, hoe meer ze kunnen verkopen. It’s all about marketing. Dat én de mensen kijken uit naar de feestdagen omdat die het dagdagelijkse leven even onderbreken. Snap ik ook. Maar in mijn hoofd klopt het niet. Laat de natuur en zijn traditionele feesten komen wanneer de tijd en de natuur daar rijp voor is. Als je al maanden op voorhand je verjaardag zou vieren, wat is je verjaardag zelf dan nog waard?

Dus ik pleit nu voor de herfst. Laat hem maar binnenkomen. Geniet van die winderige wandeling en erna een lekkere tas thee of warme chocolademelk. Een pannenkoekske of een lekker chocolaatje dabei. In heerlijke herfstsmaken, want ja, de natuur geeft ons ook seizoensfruit zoals mandarijn. De herfst geeft ons Sint-Maarten en Sinterklaas met hun heerlijke speculoos; en peperkoek paste voor ons ook in dat rijtje. We hopen dat ons assortiment jullie kan bekoren. Want zelf zou ik in de herfst het liefst in mijn chocomelk kruipen.

@ Nieuwtjes op de werkvloer

Mensen met een gelijklopende drive. Eénzelfde visie of die specifieke voorliefde. Daar krijg ik het warm ❤️ van. Met Sjokla hebben we de eer gehad om al heel wat nieuwe mensen te leren kennen en hebben we vooral al heel veel mooie kansen gekregen. Samenwerkingen die samenvloeien alsof het nooit anders is geweest, dan voelt dat echt waar als meant to be.

Eigenlijk zou ik moeten beginnen bij het begin. Bij de allereerste samenwerking. Maar de komende maanden zullen sommige samenwerkingen concreter aan bod komen doordat we samen een product gaan lanceren (#spannend!) of samen zullen verkopen. Dus stel ik ze liever ten gepasten tijde aan jullie voor.

Het startschot geef ik met onze meest recente en prille samenwerking; zijnde met Fygge uit Ieper. “Bewust leven in en met de natuur”, dat is het motto van Fobe. Fobe leerde ik kennen door mijn cursus content marketing die ik de voorbije maanden intensief heb gevolgd. Bij ons eerste contact had ze een blog, podcast en webshop maar heel recent is dat uitgebreid met een verpakkingsvrije winkel in het centrum van Ieper. En wees nu eens eerlijk “bewust leven in en met de natuur” en “Sjokla met respect voor de stiel en de natuur”: als we twee singles waren op Tinder dan waren we een match!

Nu krijgen jullie wel echt het heetst van de naald hier in onze nieuwsbrief want vandaag leverde ik voor het eerst repen, caraques en dragees bij Fygge. Onze lekkere chocolade volledig zonder verpakking. Het ligt heel binnenkort in haar winkel! Ga zeker eens een kijkje nemen op haar socials of gewoonweg in haar winkel. Die vind je in de Boomgaardstraat 6. We wensen Fobe hierbij alvast heel veel succes 👍🏻 !

@ Tip van de dag

Je hebt het misschien al gelezen op onze webshop en er toen weinig acht aan gegeven, maar we verkopen sinds dit jaar ook ruby chocolade. Die roze chocolade. Velen denken dat dit gekleurde witte chocolade is, maar dat is absoluut niet het geval. De ruby chocolade komt uit de ruby cacaoboon en de chocolade waar wij dan uiteindelijk mee werken, wordt daaruit gemaakt zonder toevoeging van kleur- of smaakstoffen. Het heeft een intense fruitige smaak met frisse, zure toetsen. Het zijn specifieke stoffen (precursoren genaamd) in die specifieke cacaoboon die zorgen voor de roze kleur en fruitige smaak. Hij groeit ook in die landen waar de traditionele cacao wordt geteeld zoals Brazilië, Ecuador en Ivoorkust. Met de oorsprong heeft het dus niets te maken, maar wel dus met die specifieke stoffen die alleen maar aanwezig zijn in de ruby cacaoboon. Eens proberen? Momenteel vind je hem bij ons enkel in de gemengde caraques, ideaal als eerste kennismaking!

@ Nieuw in onze webshop

Zie ginds komt de stoomboot 🚢 uit Spanje weer aan! Hij brengt ons heerlijke chocolade!

Omdat we weten dat jullie al heel veel keuzestress hebben, zorgden we voor een beperkt maar allesomvattend aanbod:

Voor elk wat wils dus. Bestel tijdig want onze productie is heel lekker, maar beperkt 😉

Belangrijk! Wie bestelt voor Sint-Maarten nog even dit: wij trekken er in de herfstvakantie even op uit. Vanaf zaterdag 29 oktober tem zondag 7 november kunnen er enkel bestellingen worden afgehaald bij Cuisine Carolien in Beselare. Spijtig genoeg kunnen we dat via ons systeem van webshop niet aanpassen. Je kan dus wel nog steeds online selecteren om af te halen bij ons in die week, maar we zijn dus niet thuis! Je kan wel bij ons afhalen op maandag 8, dinsdagnamiddag 9 en woensdag 10 november. Maandag en dinsdag staan normaal niet als mogelijk, maar het kan dus wel (omdat dit uitzonderlijk is en opnieuw we dit niet kunnen aanpassen voor 1 aparte datum). Geef het gewoon door bij je bestelling. Bij vragen, aarzel niet om iets te noteren bij je bestelling of om ons te contacteren hé.

Groetjes

Bieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.