Hey

De eerste maand van het nieuwe schooljaar zit er op. Nog meer zelfs, de herfstvakantie is al in zicht (O ja, ik maakte een aftelkalender voor mijn twee kadetten want die weten dat er dan iets speciaals te gebeuren valt). Iets met zon, zee en familie 🙃.

Maar dus ondanks dit alles, had ik toch recent nog zo’n ‘eerste schooldag’-gevoel. Toen de eerste nieuwsbrief van Sjokla verstuurd werd, had ik het vlaggen. Blij, spannend, beetje onzeker, beetje schrik om uit mijn comfortzone te komen, maar toch ook wel met veel goesting. Zou de mail in de spam terechtkomen? En als hij dan flink zoals het moet in het ‘Postvak in’ komt: zouden de mensen hem dan überhaupt wel lezen? Het was met een bang hartje, maar jullie reacties deden dit helemaal wegebben. Wetende dat sommige van jullie de moeite deden om een reply of een berichtje te sturen of mijn man of mezelf er persoonlijk over aan te spreken, wel dat komt binnen hoor mannekes. Wreed merci daarvoor! Jullie waren de juf die mijn kinderen nodig hadden op 1 september. Eéntje die zei dat alles goed zou komen en mijn onzekerheden begreep, en me vooral geruststelde dat ik mag zijn wie ik ben. Dat we met Sjokla mogen zijn wie we zijn. En sowieso komen er nog zo’n dagen waarop ik wat meer zal treuzelen en twijfelen, zoals Nel en Bas aan de klasdeur. Maar dat overwinnen we wel weer, want we weten dat de juiste mensen er voor ons zijn, thuis en op school. En dat maakt me preus. Preus lik fjirtig. Op Bart, op mezelf, op jullie ❤️

@ Nieuwtjes op de werkvloer

Sinds 1 oktober werkt Bart parttime. Hij koos na drie jaar om geen projectleider meer te zijn. Het was hem gevraagd, hij gaf het een kans, maar voelde dat het niet paste bij zijn persoonlijkheid. Wie Bart kent, weet dat hij niet de grootste babbelaar is. Een stille harde werker, maar geen leider. Voor hem is leiden = lijden. Toen ik hem leerde kennen, had hij het zelfs moeilijk met telefonische reservaties maken voor een etentje. Ondertussen doet hij dat wel hoor, maar ik wil maar zeggen 🙂 . Geen projectleider meer betekent ook geen bedrijfswagen meer. Logisch, dat wel. Maar het zette ons aan het denken. Hebben we elke minuut van de dag een auto ter beschikking nodig? Zijn er geen andere opties zoals deelwagens? We nemen de proef op de som. Geen auto meer. Alles met de fiets en als het nodig eens een auto lenen van bekenden of onbekenden. En investeren in een goeie regenbroek 😉

Maar dus parttime werken en parttime ouderschapsverlof. Die balans terug wat rechttrekken. Want hoe leuk dat eerste jaar Sjokla ook was, het was bikkelhard werken. Dag en nacht. Dat doe je graag, maar hou je niet vol op lange termijn. Vandaar dat we deze optie ’s proberen. Op het gemak de kindjes kunnen afzetten op school en die paar uur na school voor ze alweer naar bed gaan echt tijd voor hen hebben. Er nog eens tussenuit kunnen knijpen nu ze nog niet schoolplichtig zijn. En zo overdag ook wat tijd voor Sjokla. Het lijkt ons een goeie balans. Al vraagt elke nieuwe balans wat oefening 🤣

@ Tip van de dag

Bestellen via de webshop. Voor sommigen is het al een vanzelfsprekendheid, voor sommigen toch nog wel nieuw.

🤷🏻‍♀️ Waarom we geen lijflijke winkel hebben? We hebben er eerst en vooral nog geen. We hopen dat ooit wel te kunnen verwezenlijken en we werken daar naar toe, maar dat ligt nog in de handen van de toekomst. Stap voor stap en geen overhaaste beslissingen. Daarom is de webshop nu een mooi alternatief. Lukt het niet om via de webshop te bestellen? Geef ons een seintje, we helpen je ook graag zo verder.

🤷🏻‍♀️ Waarom je een week moet wachten vooraleer je je bestelling kan afhalen? Omdat wij dit nog steeds in bijberoep doen en onze voorraad beperkt is. Dat is deels door de beperkte tijd en ook door onze visie. We willen verse producten verkopen en verspilling tegengaan. Door op bestelling te werken, kunnen we aan deze twee zaken tegemoetkomen. De marge van een week geeft ons de tijd om bij te maken indien nodig. Heb je iets sneller nodig of ben je op zoek naar een andere combinatie dan diegene die je op onze webshop vindt? Er is bij de bestelling een kader waarin je nog vragen of opmerkingen kan noteren, maar je kan ons ook gewoon mailen of bellen. Laat je maar eens Luc Steeno & Sandra Kim gewijs gaan 😉

@ Nieuw in onze webshop

Ik weet niet van jullie, maar ik bewaar altijd het beste voor het laatst. Tot grote ergernis van Bart 😆

Uitbreiding vast assortiment

Seizoenspralines

Tot gauw 🙋🏻‍♀️

Bieke

PS. We krijgen de laatste week de vraag of we een assortiment voor Sint-Maarten en Sinterklaas zullen hebben. Vaneigens! Wees daar maar zeker van! We zijn nog even bezig met het finetunen van ons aanbod maar hou je mailbox en socials zeker in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.